Spinazie soufflée
450 g bladspinazie (evt. uit de diepvries)
1 ui
1 knoflook
1 tl milde kerrie
Scheutje olijfolie
4 el roomboter
2-3 el paneermeel
4 eieren
evt. 4 ansjovisfilet fijngesneden
2 el (spelt)bloem
150ml melk
100g geraspte pittige kaas
Peper en zout aar smaak (let op ansjovis is zout van smaak)
Benodigdheden
Soufflé vorm inhoud 1,5l
Wok, vetvrije kom, pan
Bereiden:
1)Verwarm de oven voor op 200 C. Vet de souffle vorm in en bestrooi deze met de paneermeel.
2) Was de spinazie en laat goed uitlekken.
3) Split de eieren en klop het eiwit in een vetvrije kom stijf
4) Verwarm de boter in een pan met evt. ansjovis. Als de boter gesmolten voeg het meel toe en laat de bloem garen. Voeg de melk gedeeltelijk toe tot het een mooie saus is geworden. Als de saus een beetje is afgekoeld voeg de eidooiers toe.
4) Snijdt de ui en verwarm de olijfolie samen met de ui en knoflook in de wok. Als de ui glazig is de kerriepoeder toevoegen en even laten garen. Dan de uitgelekte spinazie toevoegen. Wok dit alles kort onder hoog vuur. Zodat er niet veel vocht overblijft van de spinazie.
5) Voeg de spinazie toe aan de saus
6) Spatel voorzichtig de eiwitten toe aan het spinazie saus mengsel en doe deze in de souffle vorm
7) Bak 30 min op 200C laat de souffle een beetje afkoelen in de oven en dien warm op.