Return to site

Recepten- boordevol energie

Spinazie soufflée

450 g bladspinazie (evt. uit de diepvries)

1 ui

1 knoflook

1 tl milde kerrie

Scheutje olijfolie

4 el roomboter

2-3 el paneermeel

4 eieren

evt. 4 ansjovisfilet fijngesneden

2 el (spelt)bloem

150ml melk

100g geraspte pittige kaas

Peper en zout aar smaak (let op ansjovis is zout van smaak)

Benodigdheden

Soufflé vorm inhoud 1,5l

Wok, vetvrije kom, pan

Bereiden:

1)Verwarm de oven voor op 200 C. Vet de souffle vorm in en bestrooi deze met de paneermeel.

2) Was de spinazie en laat goed uitlekken.

3) Split de eieren en klop het eiwit in een vetvrije kom stijf

4) Verwarm de boter in een pan met evt. ansjovis. Als de boter gesmolten voeg het meel toe en laat de bloem garen. Voeg de melk gedeeltelijk toe tot het een mooie saus is geworden. Als de saus een beetje is afgekoeld voeg de eidooiers toe.

4) Snijdt de ui en verwarm de olijfolie samen met de ui en knoflook in de wok. Als de ui glazig is de kerriepoeder toevoegen en even laten garen. Dan de uitgelekte spinazie toevoegen. Wok dit alles kort onder hoog vuur. Zodat er niet veel vocht overblijft van de spinazie.

5) Voeg de spinazie toe aan de saus

6) Spatel voorzichtig de eiwitten toe aan het spinazie saus mengsel en doe deze in de souffle vorm

7) Bak 30 min op 200C laat de souffle een beetje afkoelen in de oven en dien warm op.