Frittata met courgette en basilicum
Ingrediënten:
1 ui
1 courgette of (doperwten & kleine blokjes rode paprika)
1 teen knoflook
6 eieren
50g Percorino Romano/ of Parmezaanse kaas (harde zoute kaas)
Handje basilicumblaadjes (ongeveer 5 takjes)
scheutje olijfolie
zout
peper
Bakpapier
Benodigdheden:
Ovenschaal
Kom
Mixer of garde
Wok of hapjespan
Houten pollepel/ spaander
Bereiden:
1) Verwarm de oven op 180 C. 2) Pel de ui en knoflook. Snijd de ui in kleine stukjes. 3) Verwarm de wok of hapjespan met een beetje olie en bak de ui glazig. 4) Pers de knoflook uit en bak op laag vuur. 5) Was de courgette en rasp deze met de kaasschaaf boven de pan en bak een paar minuten. 6) Voeg peper en zout naar smaak toe. 7) Bekleed de ovenschaal met bakpapier. 8) Doe de groente in de ovenschaal 9) Rasp de harde zoute kaas. 10) Klop de eieren met de mixer of garde los en voeg de kaas toe. 11) Scheur de basilicumblaadjes in kleine stukjes en voeg toe aan het eiermengsel en stooi het over de groente heen.12) Zet het bakblik in het midden van de oven en bak de Frittata ongeveer 20 min bruin en gaar.
Add paragraph text here.